27.5.2011

Luodaan tyhjästä ongelma

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kommentoi taannoin Jämsän Seudussa, että pakolaiset pitäisi laittaa metsätöihin "räntäsateeseen sinne, missä mekin on oltu". "Kasvatushakkuut on tekemättä, ja maaseutu täynnä tyhjilleen jääneitä pika-asutustiloja", hän kommentoi.

Tekijöitä kyllä löytyy, mutta otetaanko heitä töihin? Sudanilainen Arial Bani Pepeti raivaa Jyväskylässä taajamemtsiä. Hän on työharjoittelussa ja haluaisi jatkaa töitä. Viisi ja puoli vuotta Suomessa asunut Pepeti ei ole löytänyt vakituista työtä.

"[...] Maahanmuuttajat odottavat, että he pääsisivät töihin. Kun he ovat tarpeeksi kauan toimettomina, he oppivat luovuttamaan ja syrjäytyvät. Sitten saa lukea lehdistä näitä juttuja, että maahanmuuttajat vain seisoskelevat torin kulmilla", kommentoi Työttömät ry:n Oiva-projektin vetäjä Kaija Suuronen Keskisuomalaisessa.

Kun juttu julkaistiin, toimitukseen soitti henkilö, jonka mielestä maahanmuuttajat vievät meidän työt. Jos suomalaisille metsätyöt eivät kelpaa (kuten Hakkarainenkin sanoi: töitä kyllä riittää), mutta maahanmuuttajia ei silti työllistetä, miten tämä pattitilanne kuuluisi ratkaista?
Ei kommentteja: