25.5.2011

Savvoosta terveisiä!

Olen nyt kolme viikkoa kuvaillut Savon Sanomille, ja ihan hauskasti on mennyt. Tämä on ensimmäinen työpaikkani lehdessä kuvaajana, ja Savari tuntuu hyvältä paikalta aloittaa koko touhu. Hommia kuitenkin riittää, ja heti toisesta päivästä lähtien olen käynyt keikoilla samaan tahtiin muiden kuvaajien kanssa.

Alussa oli totuttelemista toimituksen rutiineihin, Kuopioon, Savon murteeseen ja ennen kaikkea ajamiseen. Hankin ajokortin vasta viime talvena työpaikka mielessäni, ja uskon että "pelkääjän paikka" alkaa konkretisoitua kyydissäni olleille toimittajille.

Nyt homma on alkanut jo rutinoitua toimituksessa, mutta uusia tilanteita tulee jatkuvasti vastaan kuvauskeikoilla. Olen päässyt esimerkiksi kuvaamaan ensimmäistä kertaa urheilua pesäpallon muodossa. Nostan hattua urheilukuvaajille. Hienon hetken tallentaminen on todella vaikeaa. Kaiken kaikkiaan kuvauskeikat ja -aiheet ovat olleet vaihtelevia, ja tuntuu, että muutamassa viikossa on jo nähnyt ja oppinut hurjasti.

Tässä näytteitä sellutehtaalta, äitienpäiväkkujen leipomisesta, miesten Superpesiksestä, nuorten sävellys- ja sanoituskurssista, dementiakodin asukkaista ja näyttelijä Markku Söderströmin viimeisestä työpäivästä.

Kuvien copyright: Savon Sanomat1 kommentti:

Evelin kirjoitti...

Tykkään erityisesti kuvasta, jossa tyttö kirjoittaa taululle sanoituksia (?). Aito tilanne, aito fiilis! Tuo risti kädessä tuo heti kiinnostavuutta. Se kertoo jotain olennaista henkilöstä, tuo lähelle. Hyvä Sabu!