7.6.2011

Kärpäsenä katossa

Sanomalehdissä on paljon toistuvia kuva-aiheita. Erilaiset säät ja juhlat tulevat joka vuosi. Yksi näistä perinteisistä kuvauskohteista on ylioppilasjuhlaviikonloppu.

Olin jo keväällä miettinyt, että mitä aiheesta voisi keksiä. Jotakin uutta, mutta ei ehkä itsetarkoituksellisen outoa.

Muistelin, että Lappeenrannassa ainakin yksi lukio viettää lakkiaisia tavallisesti kaupungintalon isossa juhla- ja konserttisalissa, eli Lappeenranta-salissa. Se on komea tila, mutta aika kuvattu.


Halusin kokeilla uutta kuvakulmaa näihin juhliin. Onneksi kaupungintalon vahtimestarit ja henkilökunta olivat projektissa jeesimässä varsin avuliaasti.

Kiinnitin siis laajakulmalinssillä varustetun kameran kattoon. Alumiinitrussiin jalusta jumiin, sitten testausta (kuvassa minä ja toimittajamme Otto P.) ja sitten vain odottelua. Vähän jännitti, että miten kaukolaukaisin toimii, mutta se pelitti varsin asiallisesti.

Oli pelottavaa ottaa kamera käsiin ja katsoa, että mitä syntyi, vai menikö homma reisille. Aika monta reissua olin kuitenkin ehtinyt kuvan takia ajaa, ylitöinä ja työajalla.

Ihan asiallinen lopputulos, vaikka itse sanonkin.

(Kuvien copyright: Etelä-Saimaa)

2 kommenttia:

Evelin kirjoitti...

Kiinnostava! Hyvin oivallettu kuvakulma, ja propsit sinnikkyydestä, että olet jaksanut lähteä hakemaan jotain poikkeavaa, vaikka se vaati selvästi lisätyötä.

Petri kirjoitti...

Pisteet täältä myös. Erinomainen idea ja toteutus.